Belastingadvies

Driedes heeft een erkenning als RB-kantoor. Dit betekent dat de eindverantwoordelijkheid voor de fiscale afdeling in handen is van een RB. Zo weet u zeker dat uw belangen optimaal behartigd worden. De RB, daar begint elk fiscaal antwoord mee.

Het Register Belastingadviseurs (RB) is met ruim 7.500 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Zij kunnen bij het RB terecht voor belangenbehartiging richting overheid en politiek, vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening, opleidingen om RB te worden en PE-cursussen om hun kwaliteit en kennis op peil te houden. Ondernemers vinden in ‘hun’ RB een integer, pragmatisch adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring, en gevoel voor ondernemerschap.

Belastingnieuws
  • BV vennoot/maat in VOF/maatschap? Check de btw-risico’s!
    Rechtbank: een B.V. die vennoot is in een VOF, kwalificeert niet als btw-ondernemer en kan dus geen onderdeel uitmaken van een fiscale eenheid omzetbelasting. Het is goed om in zo’n situatie na te gaan hoe de btw-druk kan worden verminderd.
  • Helpen in coronatijd? Mogelijk geen schenkbelasting bij schenking aan personen met schulden
    Doe een beroep op de schenkingsvrijstelling bij schenkingen aan onvermogende personen. Beoordeel wel of u aan de voorwaarden voldoet. Het moet namelijk wel gaan om iemand in een benarde financiële positie.
  • Komt u in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA)?
    Als werknemer in inkomen getroffen door de coronacrisis, maar voldoet u niet aan de voorwaarden voor WW of bijstand? Vraag dan TOFA aan van € 550 bruto per maand voor de maanden maart, april en mei 2020. Let op! Sluitingsdatum was 12 juli 2020, maar is verlengd naar 26 juli 2020.

Lees meer